Εναρμονισμός Ρυθμίσεων με Επιφάνειες CineRender

Φόρτωση Ρυθμίσεων Cinema 4D

Χρησιμοποιήστε αυτή την εντολή για να εισάγετε τις ρυθμίσεις ενός συγκεκριμένου Cinema 4D υλικού από ένα εξωτερικό αρχείο. Αυτές οι ρυθμίσεις θα φορτωθούν για την τρέχουσα επιφάνεια στο ARCHICAD.

Από το pop-up Εναρμονισμός Ρυθμίσεων... στις Ρυθμίσεις Επιφάνειας, επιλέξτε την εντολή Φόρτωση Ρυθμίσεων C4D.

LoadC4Surface.png 

Στον διάλογο που εμφανίζεται, αναζητήστε ένα αρχείο Cinema 4D. Αυτό μπορεί να είναι είτε ένα μεμονωμένο υλικό, είτε ένα ολόκληρο μοντέλο σε διάταξη Cinema 4D.

Εάν διαλέξετε ένα αρχείο μοντέλου, εμφανίζεται ένας διάλογος επιλογής: επιλέξτε το Υλικό του Cinema 4D που χρειάζεστε.

LoadC4DMaterial.png 

Πατήστε OK για να φορτώσετε το υλικό που επιλέξατε. Οι ρυθμίσεις του θα υπερισχύσουν εκείνων της τρέχουσας επιφάνειας.

Σημείωση: Ο μέγιστος αριθμός των παραμέτρων που μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε μία επιφάνεια είναι 1024. (Δείτε παρακάτω: Όριο του Αριθμού των Παραμέτρων Επιφάνειας).

Εναρμονισμός Ρυθμίσεων CineRender με Βασική Μηχανή

Όλες οι επιφάνειες αναφέρονται ειδικά στη μηχανή για την οποία έχουν συσταθεί: Βασική (συμπεριλαμβανομένης της OpenGL) ή CineRender. Εάν αλλάξετε μία παράμετρο επιφάνειας για μία μηχανή (π.χ. Βασική), αυτές οι τροποποιήσεις δεν θα εφαρμοστούν στην ίδια παράμετρο επιφάνειας, εάν αλλάξετε μηχανή (π.χ. CineRender). Γενικότερα, η CineRender περιέχει μεγαλύτερο αριθμό πιο εξελιγμένων παραμέτρων, από εκείνες των μηχανών Βασική και OpenGL (οι οποίες είναι πολύ παρόμοιες μεταξύ τους).

Προσφέρονται δύο εντολές για να σας βοηθήσουν να συγχρονίσετε την εμφάνιση μίας επιφάνειας, η οποία που ορίστηκε στο CineRender, με την εμφάνισή της στην Βασική (ή στην OpenGL) μηχανή. Σημειώστε ότι εξ αιτίας των διαφορών στις παραμέτρους, το αποτέλεσμα μπορεί να είναι κατά προσέγγιση. Γενικότερα, οι βασικές παράμετροι των απλών επιφανειών εναρμονίζονται με ακρίβεια.

Από το pop-up Εναρμονισμός Ρυθμίσεων..., στις Ρυθμίσεις Επιφάνειας:

Eνημέρωση Ρυθμίσεων Βασικής (από CineRender): Αυτή θα εφαρμόσει τις ρυθμίσεις επιφάνειας CineRender στην ομόλογη επιφάνεια της Βασικής/OpenGL μηχανής.

Σημείωση: Επειδή η Βασική/OpenGL μηχανή χρησιμοποιεί λίγες σχετικά παραμέτρους, η επίδραση αυτής της εντολής μπορεί να είναι ελάχιστη. Συγκεκριμένα, οι παράμετροι των διαδικαστικών επιφανειών (σε CineRender) δεν μπορούν να αναπαραχθούν στην Βασική ή στην OpenGL.

Eνημέρωση Ρυθμίσεων CineRender (από Βασική): Αυτή θα εφαρμόσει τις ρυθμίσεις επιφάνειας της Βασικής/OpenGL μηχανής στην ομόλογη επιφάνεια του CineRender.

Όριο του Αριθμού των Παραμέτρων Επιφάνειας

Εξ αιτίας των πολλών ριζόχαρτων των σκιαστών που είναι διαθέσιμα για τις επιφάνειες CineRender, θεωρητικά, θα μπορούσατε να ορίσετε έναν απεριόριστο αριθμό παραμέτρων για μία επιφάνεια.

Στο ARCHICAD ωστόσο, ο μέγιστος αριθμός των παραμέτρων που μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε μία επιφάνεια είναι 1024. (Το ARCHICAD χρησιμοποιεί το χαρακτηριστικό επιφάνεια και στα GDL αντικείμενα, και η γλώσσα προγραμματισμού GDL ορίζει ένα όριο 1024 παραμέτρων).

Μπορεί να αντιμετωπίσετε αυτό το όριο,

όταν φορτώνετε μία επιφάνεια από ένα αρχείο Cinema 4D (βλέπε Φόρτωση Ρυθμίσεων Cinema 4D, παραπάνω) ή

όταν διαμορφώνετε τη δική σας ειδική επιφάνεια

C4DWarning.png 

Η λύση είναι να περιορίσετε τον αριθμό των σκιαστών που χρησιμοποιούνται στην επιφάνεια, και/ή να χρησιμοποιήσετε μία πιο απλή δομή σκιαστή (περιορίζοντας τον αριθμό των ενσωματωμένων ριζόχαρτων).