Keskenyedő / több szakaszból álló gerendák és oszlopok támogatása SAF exportáláskor

Mostantól pontosabb analitikai számítások végezhetők a különféle profilokkal rendelkező, keskenyedő vagy több szakaszból álló gerendák vagy oszlopok pontosabb exportálásának és importálásának köszönhetően.

A szerkezetelemzési modell mostantól képes az összes szükséges keresztmetszetet szerkezetelemzési formátumba (SAF) exportálni, a korábbi verziókban használt egyetlen helyettesítő profillal szemben.

A többféle keresztmetszet kezelése az Archicad 26 új, kiegészítő opciója. Válassza ezt a beállítást a tervezés későbbi, pontosabb számításokat igénylő szakaszaiban.

PM_varying_AC_solid_1.png 

Eredeti fizikai modell az Archicad programban

 

SAM_replacement_AC_wire_1.png 

SAM_replacement_SCIA_wire_1.png 

Prizmatikus (exportálás egyetlen helyettesítő profil használatával)
– az Archicad 25-ös verziójában elérhető megoldás

Prizmatikus exportálás elemzőszoftverben

SAM_varying_AC_wire_1.png 

SAM_varying_AC_wire_100003.png 

Többféle keresztmetszet (minden keresztmetszet exportálása)
– az Archicad 26-os verziójában elérhető megoldás

Többféle keresztmetszet elemzőszoftverben

A „többféle keresztmetszet” beállítás használata a gerenda vagy oszlop elem beállításainál (bármely 1D elem esetén, amelynek profilja változó):

ReplacementProfile1.png 

A „Többféle keresztmetszet” beállítással a fizikai modell minden részlete megőrizhető, így a program annak összes keresztmetszeti adatát exportálja

A „Többféle keresztmetszet” beállítással „helyettesítő profil” is választható, de ennek egyedüli funkciója az 1D elem helyének meghatározása

Ez a helyettesítő profil megjeleníthető/elrejthető a Szerkezeti eszköztáron elérhető új kapcsolóval – az elemek elhelyezésének jobb megértéséhez és javításához

RPIconToolbar.png 

Amikor az SAF fájlt visszaimportálja Archicadbe, a beérkező elemek és azok különböző profiljai pontosan vannak ábrázolva a modellben.