Παγκόσμια Βιβλιοθήκη

Τι είναι η Παγκόσμια Βιβλιοθήκη

Προσθήκη περισσότερων πακέτων βιβλιοθηκών

Ορισμός προεπιλεγμένων ρυθμίσεων γλώσσας και τοπικών αντικειμένων (Νέα ροή εργασιών μελέτης)

Πώς να αλλάξετε γλώσσα και δομή φακέλων (Υπάρχουσα ροή εργασιών μελέτης)

Αποκτήστε Προσφιλή Μετατροπέα, υποδείγματα, Πίνακα Χαρτογράφησης και σχετικό περιεχόμενο

Διαβάστε περισσότερα στο Graphisoft Community

Τι είναι η Παγκόσμια Βιβλιοθήκη

Ξεκινώντας από την έκδοση 28, το Archicad παραδίδεται με μία "Παγκόσμια Βιβλιοθήκη" - μία συλλογή από πακέτα βιβλιοθηκών.

Αν ξεκινήσετε μία νέα μελέτη χρησιμοποιώντας το Υπόδειγμα που παρέχεται, θα βρείτε ένα σύνολο από σχετικά πακέτα βιβλιοθηκών φορτωμένα στη Διαχείριση ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ (αντί για μία βιβλιοθήκη συγκεκριμένης έκδοσης).

LibraryManager.png 

Στην Παγκόσμια Βιβλιοθήκηη, τα στοιχεία βιβλιοθήκης δεν εξαρτώνται από την έκδοση

Η Παγκόσμια Βιβλιοθήκη είναι συμβατή με όλες τις επερχόμενες εκδόσεις του προγράμματος

Όλο το περιεχόμενο της βιβλιοθήκης είναι διαθέσιμο σε όλες τις γλωσσικές εκδόσεις στο φάκελο της εγκατάστασής σας

Μεταφορά Βιβλιοθηκών για μελέτες παλαιότερης έκδοσης

Σας συνιστούμε να αρχίσετε να χρησιμοποιείτε την Παγκόσμια Βιβλιοθήκη μόνο όταν ξεκινάτε μία εντελώς νέα μελέτη.

Για να μεταφέρετε τις μελέτες παλαιότερης έκδοσης και να συνεχίσετε να εργάζεστε ως συνήθως: δείτε Μεταφορά Βιβλιοθηκών στο Archicad 29.

Προσθήκη περισσότερων πακέτων βιβλιοθηκών

Το προεπιλεγμένο υπόδειγμά σας έρχεται με προεγκατεστημένα πακέτα βιβλιοθηκών. Αν χρειάζεστε επιπλέον περιεχόμενο, απλά φορτώστε περισσότερα πακέτα βιβλιοθήκης από τον φάκελο Πακέτα ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ, εκεί όπου εγκαταστήσατε το πρόγραμμα.

(Για παράδειγμα, μπορεί να θέλετε να αποκτήσετε πρόσβαση σε τυπικά αντικείμενα άλλων χωρών, όπως ορισμένες πόρτες και παράθυρα, σημάνσεις, σύμβολα κ.λπ.)

AddLibPak.png 

Ορισμός προεπιλεγμένων ρυθμίσεων γλώσσας και τοπικών αντικειμένων (Νέα ροή εργασιών μελέτης)

Η γλώσσα και τα πρότυπα (προεπιλεγμένα μεγέθη, χαρακτηριστικά, επιφάνειες, πένες) των στοιχείων βιβλιοθήκης εξαρτώνται από τη γλώσσα του υποδείγματός σας.

Κάθε διαφορετική έκδοση γλώσσας διαθέτει το δικό της τοπικό υπόδειγμα από προεπιλογή. (Το Archicad 29 GRE συνοδεύεται από Υπόδειγμα GRE, κ.λπ.). Εξ ορισμού, τα GDL αντικείμενα στη μελέτη σας εμφανίζονται με αυτές τις γλωσσικές προτιμήσεις.

Για να χρησιμοποιήσετε τα GDL αντικείμενα και τη διεπαφή με διαφορετική τοπική προσαρμογή: φορτώστε το επιθυμητό τοπικό Υπόδειγμα (λάβετε ένα αρχείο υποδείγματος από έναν συνάδελφο ή κατεβάστε μία έκδοση σε διαφορετική γλώσσα και χρησιμοποιήστε το αρχείο υποδείγματός της).

Στην παρακάτω εικόνα, το Υπόδειγμα USA έχει φορτωθεί στη μελέτη. Ως εκ τούτου, ο πάγκος της κουζίνας έχει προκαθορισμένο ύψος 3 ποδιών αντί για 90 cm.

KitchenCabinetUSA.png 

Πώς να αλλάξετε γλώσσα και δομή φακέλων (Υπάρχουσα ροή εργασιών μελέτης)

Για να αλλάξετε τη γλώσσα εμφάνισης των αντικειμένων σας και τη δομή των φακέλων τους: χρησιμοποιήστε τις Προτιμήσεις Τοπικής Προσαρμογής Βιβλιοθήκης.

Η αλλαγή αυτών των προτιμήσεων αλλάζει τη συμβολοσειρά που εμφανίζεται στη διεπαφή χρήστη κάθε αντικειμένου και τον τρόπο οργάνωσής τους στη δομή φακέλων (επειδή διαφορετικές περιοχές ενδέχεται να προτιμούν διαφορετικές δομές φακέλων).

Για να αλλάξετε τις Προτιμήσεις Τοπικής Προσαρμογής Βιβλιοθήκης:

1.Ανοίξτε την γραμμή εργαλείων Επεξεργασία GDL Στοιχείων ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ (Παράθυρα > Γραμμές Εργαλείων > Επεξεργασία GDL Στοιχείων ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ).

2.Ανοίξτε το αναπτυσσόμενο μενού στο αριστερό άκρο της γραμμής εργαλείων

LibDeveloperIcon.png 

3.Επιλέξτε την εντολή Προτιμήσεις Τοπικής Προσαρμογής Βιβλιοθήκης για να ανοίξει ο διάλογος

LibLocalizationPrefs.png 

Το αριστερό πάνελ περιέχει όλες τις διαθέσιμες γλωσσικές εκδόσεις (οι οποίες δεν έχουν μεταφερθεί στη Λίστα Προτιμήσεων) και το δεξιό πάνελ περιλαμβάνει τον ταξινομημένο κατάλογο των γλωσσικών εκδόσεων που επηρεάζουν το αρχείο σας. Για να προσθέσετε μία έκδοση γλώσσας στη Λίστα Προτιμήσεων, επιλέξτε την και κάντε κλικ στο κουμπί >>Προσθήκη επιλεγμένων>> στο κάτω μέρος. Μόλις προστεθούν οι γλωσσικές εκδόσεις στο πλαίσιο στα δεξιά, μπορείτε να τις κατατάξετε με σύρε-και-άφησε.

Σημείωση: Η εφαρμογή αυτών των αλλαγών απαιτεί χρόνο και δεν μπορεί να αναιρεθεί!

Αποκτήστε Προσφιλή Μετατροπέα, υποδείγματα, Πίνακα Χαρτογράφησης και σχετικό περιεχόμενο

Δείτε τη Σελίδα BIMcontent του graphisoft.com για σχετικά εργαλεία και τεκμηρίωση.

Διαβάστε περισσότερα στο Graphisoft Community

Εισαγωγή στην Παγκόσμια Βιβλιοθήκη

Κληροδοτημένη Βιβλιοθήκη Archicad

Μεταφορά Ειδικών Συστατικών για Συμβατότητα με Πακέτα Βιβλιοθήκης

Μετατροπή από Μονολιθικές Βιβλιοθήκες σε Παγκόσμια Βιβλιοθήκη

Προκαθορισμένα Πακέτα Βιβλιοθήκης σε Γλωσσικές Εκδόσεις Archicad