Rezervování jednotlivých zobrazení ve složkách mapy zobrazení
V Teamwork projektech jsou dva režimy mapy zobrazení: Veřejná zobrazení a moje zobrazení. Sdílená zobrazení musí být ve veřejné mapě zobrazení. Mezi režimy zobrazení mapy zobrazení můžete přepínat pomocí nabídky ve spodní části mapy zobrazení paletky Navigátor:

Více informací naleznete v tématu Moje zobrazení.
Rezervování zobrazení
Rezervováním zobrazení získáte práva na:
- úpravu nastavení zdrojového zobrazení
- smazání zobrazení
- přesunutí zobrazení v rámci hierarchie v mapě pohledůPoznámka: Pro přesun zobrazení musíte rezervovat také zdrojovou složku zobrazení a její cílovou složku.
Viz: Přesun zobrazení a výkresů v navigátoru: Požadavky na rezervaci (Teamwork)
K rezervaci veřejných zobrazení použijte kontextová menu v navigátoru : pravým tlačítkem klikněte na zobrazení, pak vyberte Rezervovat nastavení zobrazení. Případně vyberte pohled a klikněte na tlačítko Rezervovat ve spodní části mapy zobrazení.
Vyžaduje povolení:
Rezervování všech dostupných zobrazení
Pokud chcete rezervovat všechna dostupná zobrazení v mapě zobrazení nebo některé její složky, klikněte pravým tlačítkem na složku mapy pohledů a vyberte Rezervovat složku s nastavením všech dostupných zobrazení a složek.
Pokud je dostupná i samotná složka, příkaz se změní na: Rezervovat složku a nastavením všech dostupných zobrazení a složek. (Tímto rezervujete vybranou složku a všechny položky, které obsahuje.)
Dostupné položky jsou položky, které nejsou rezervované jiným uživatelem..

Rezervování klonované složky
Pokud chcete rezervovat klonovanou složku, vyberte jí a z kontextového menu vyberte Rezervovat nastavení klonu.

Rezervováním klonované složky získáte přístup k úpravám jejího nastavení. (Další nové pohledy v této složce tak budou mít toto nastavení.)
Viz Tvorba klonované složky v mapě zobrazení.
Nicméně změny v nastavení klonované složky se projeví pouze u pohledů, které vlastníte vy. Nastavení klonovaných zobrazení, které vlastní jiný uživatel nebudou podle vašeho nastavení změněny.

Moje zobrazení
Vedle veřejné mapy zobrazení můžete v mapě zobrazení paletky Navigátor používat také režim “Moje zobrazení”. Dokumenty v “mých zobrazeních” jsou dostupné a viditelné pouze pro vás - nejsou sdílené a nemůžou být odeslány na BIMcloud při odesílání změn.
Z nabídky v horní části mapy zobrazení paletky Navigátor vyberte jednoduše volbu “Moje zobrazení”.
Přidáváte-li nový dokument do mých zobrazení, ujistěte se, že je mapa zobrazení v paletce Navigátor v režimu Moje zobrazení. Každé zobrazení, který o teď vytvoříte bude umístěn do mých pohledů.
Případně si můžete na jedné straně organizéru otevřít veřejná zobrazení, na druhé straně moje zobrazení a dokumenty podle potřeby nakopírovat.