Άνοιγμα Μελετών μέσα από ένα Δίκτυο
Εάν το έγγραφο που θέλετε να ανοίξετε χρησιμοποιείται ήδη από κάποιον άλλο στο δίκτυο, η εφαρμογή θα σας προειδοποιήσει και θα σας γνωστοποιήσει το όνομα του χρήστη (το όνομα που ορίστηκε στη Ρύθμιση ‘Μοίρασμα’ [Mac] ή σαν Όνομα Χρήστη [Windows]).
Έχετε τις εξής επιλογές:
- Άνοιγμα του εγγράφου ‘μόνο για Ανάγνωση’
- Άνοιγμα του εγγράφου με ‘Αποκλειστικά Δικαιώματα’
- Ακύρωση ανοίγματος του εγγράφου
Εάν ανοίξετε το έγγραφο μόνο για Ανάγνωση, θα μπορείτε να δείτε και να τροποποιήσετε το έγγραφο, αλλά θα το αποθηκεύσετε μόνο με άλλο όνομα ή σε άλλο ντοσιέ. Εάν επιχειρήσετε να το αποθηκεύσετε πάνω από το αρχικό, θα προειδοποιηθείτε ότι είναι σε χρήση και δεν μπορείτε να το αντικαταστήσετε με την τροποποιημένη μελέτη σας.
Μπορείτε επίσης να ανοίξετε το έγγραφο με αποκλειστικά Δικαιώματα. Θα πρέπει όμως να είστε πολύ προσεκτικοί με αυτήν την επιλογή σας.
Υπάρχουν πολλοί λόγοι που το πρόγραμμα πιθανόν να εμφανίσει ένα έγγραφο σαν να είναι σε χρήση, έστω και αν στην πραγματικότητα δεν είναι:
- Εάν το πρόσωπο που χρησιμοποίησε τελευταίο το έγγραφο δεν το άνοιξε και δεν το έκλεισε σωστά, π.χ. εξ αιτίας ενός σφάλματος του Συστήματος.
- Εάν αντιγράψατε ένα έγγραφο που εκείνη τη στιγμή ήταν σε χρήση και το αντίγραφο του εγγράφου περιείχε το όνομα εκείνου που το χρησιμοποιούσε κατά την αντιγραφή.