Χρησιμοποιήστε μεμονωμένα μήκη για σωλήνες και αεραγωγούς
Διαθέσιμο με το Archicad Collaborate.
Όταν η μοντελοποίηση βρίσκεται σε εξέλιξη, ίσως θέλετε να βλέπετε τις οδεύσεις ως ένα ενιαίο, μακρύ στοιχείο για μία καθαρή άποψη του μοντέλου. Ωστόσο, για σκοπούς τεκμηρίωσης, μπορεί να είναι πιο χρήσιμο να δείτε και να εξάγετε τα πραγματικά μήκη των τμημάτων της όδευσης.
Για να ορίσετε αυτή την επιλογή, ανοίξτε τις Προδιαγραφές Όδευσης.
Για τμήματα Σωλήνων ή Αεραγωγών ή Φορέων Καλωδίων:
- Τσεκάρετε το “Χρησιμοποιήστε μεμονωμένα μήκη”
- Εισάγετε το ελάχιστο και το μέγιστο μήκος ώστε να αντικατοπτρίζει τις προδιαγραφές μηκών του κατασκευαστή (π.χ. για τον τύπο του αεραγωγού σας)

Τώρα το μοντέλο εμφανίζει κάθε μήκος τμήματος με βάση τις Προδιαγραφές Όδευσης. Αυτά τα δεδομένα εμφανίζονται επίσης για το επιλεγμένο τμήμα στις Ρυθμίσεις Επιλογής Όδευσης.
Μπορείτε να επισημάνετε κάθε τμήμα ξεχωριστά και να τα παραθέσετε στον Διαδραστικό Πίνακα.


Με ενεργοποιημένο το "Χρησιμοποιήστε μεμονωμένα μήκη": μπορείτε να εξακολουθείτε να μοντελοποιείτε οποιαδήποτε γεωμετρία όδευσης, αλλά αν δημιουργηθούν τμήματα που είναι πολύ μικρά, οι Ρυθμίσεις Όδευσης θα σας προειδοποιήσουν:

Βελτιστοποίηση μηκών τμημάτων: Αυτόματες προσαρμογές
Στο μέτρο του δυνατού, το πρόγραμμα θα βελτιστοποιήσει αυτόματα τα μήκη των τμημάτων όπου χρειάζεται. Εάν το τμήμα όδευσης περιλαμβάνει ένα "υπόλοιπο" μήκους που εμπίπτει στο ελάχιστο/μέγιστο εύρος σας, όπως ορίζεται στις Προδιαγραφές Όδευσης: απλώς προστίθεται στην όδευση.
Εάν το "υπόλοιπο" μήκους είναι μικρότερο από το ελάχιστο μήκος, επεκτείνεται αυτόματα στο ελάχιστο μήκος. Αυτό το επιπλέον τέντωμα αφαιρείται στη συνέχεια από το προηγούμενο (πλήρους μήκους) τμήμα.
