Csapatmunka terv megosztása
Új Csapatmunka terv létrehozásához nyisson meg egy önálló Archicad tervfájlt (.pln), majd a Megosztás paranccsal adja azt hozzá a BIMcloudhoz. Ezután minden olyan felhasználó dolgozhat ezen a megosztott terven Csapatmunkában, aki hozzáféréssel rendelkezik.
Kövesse az alábbi lépéseket egy Csapatmunka terv megosztásához:
- Nyisson meg egy tervfájlt (.pln).
- Használja az alábbi parancsok egyikét a Terv megosztása párbeszédpanel megnyitásához:
- Válasszon BIMcloud szervert a listából, amely az összes olyan BIMcloud címét tartalmazza, amelyhez legalább egyszer már sikeresen csatlakozott.
- Ha nem találja a keresett BIMcloudot, hozzáadhatja a listához a Bejelentkezés másik BIMcloudba paranccsal. (lásd Bejelentkezés BIMcloudba)
- Válasszon felhasználót.
- Ha még nincs bejelentkezve, válassza a Bejelentkezés lehetőséget a Felhasználó kiválasztása mezőben.
- Ha nem találja a keresett felhasználót, válassza a Bejelentkezés másik felhasználóként lehetőséget.
Lásd Bejelentkezés BIMcloudba.
Ha egy adott elemet nem kíván többé megjeleníteni, jelölje ki, és kattintson az előugró listákban lévő Törlés parancsra.
A Terv megosztása párbeszédablakban azok a mappák és az azokban lévő tervek/könyvtárak láthatók, amelyek esetén legalább megtekintési jogosultsággal rendelkezik a kiválasztott BIMcloudon.
- Válasszon mappát és nevet a megosztott tervnek
Szükséges jogosultság: - Adja meg a megosztott terv nevét.Fontos: Minden tervhez egyedi nevet adjon meg. Ne használja ugyanazt a nevet, mint a már meglévő tervben, még akkor sem, ha a kis- és nagybetűkben különböznek (pl. ParkingGarage és PARKINGGARAGE). Ellenkező esetben előfordulhat, hogy a felhasználók nem tudják megnyitni a tervet, vagy nem tudnak csatlakozni ahhoz.
- Ellenőrizze a megjelenített Tároló szervert, amely a kijelölt tervmappa alapértelmezett tároló szervere. Szükség esetén válasszon másik tároló szervert.
Az előugró ablakhoz történő hozzáféréshez szükséges jogosultság:- Egyszerűsített kezelés: Szerver rendszergazda
- Részletes kezelés: Részletek módosítása a kiválasztott mappa esetén
Az előugró ablakban elérhető BIMcloud Serverek: - Egyszerűsített kezelés: adott Szerver rendszergazdához tartozó összes BIMcloud Server
- Részletes kezelés: Azok, amelyekhez A BIMcloud Serveren tárolt adatok módosítása jogosultsággal rendelkezik.
- Kattintson a Könyvtárak lehetőségre a párbeszédablak megnyitásához, és adja meg, hogyan történjen a tervkönyvtárak kezelése.
- Önálló terv megosztásakor a Könyvtárak párbeszédpanelen tetszés szerint feltölthetők a terv kapcsolt könyvtárai a BIMcloudba.
Lásd Könyvtárak beállítása a Csapatmunka terv megosztásához.
Megosztás
Kattintson a Megosztás gombra. Megnyílik az újonnan megosztott terv.
Ha nem kívánja azonnal megnyitni a megosztott tervet, használja a Megosztás csatlakozás nélkül opciót a Megosztás gomb listájában.
Tervbeállítások megnyitása megosztás után: Jelölje be ezt a négyzetet, ha a megosztás befejezése után a BIMcloud Manager Tervek oldalára kíván ugrani.

