Czyszczenie atrybutów
Polecenie Wyczyść służy do usuwania nieużywanych atrybutów z projektu. Można wyczyścić tylko te atrybuty, które nie są używane w projekcie. Dlatego też, w przeciwieństwie do polecenia Usuń atrybuty, funkcja „Wyczyść” nie może skutkować brakiem atrybutów.
w Atrybutach
- Wybierz atrybut(y) lub dowolny folder.
- Z menu kontekstowego wybierz opcję Wyczyść

- W następnym oknie dialogowym wyświetlana jest lista nieużywanych atrybutów, które mają zostać usunięte.
- Edytuj listę:
- Kliknij przycisk Wyczyść.
Zobacz także Usuń atrybuty.
