Załóżmy, że dodałeś kilka ścian do Opcji i zdecydowałeś, że jednak powinny one być częścią Głównego Modelu. Elementy te można ponownie połączyć z Modelem głównym.
Skorzystaj z jednej z poniższych procedur:
Paleta Wersje
Ustawienia elementu.
Zestawienia elementów
Uwaga: Przywrócić połączenie można tylko w przypadku elementów edytowalnych. Elementy nieedytowalne (zablokowane) nie zostaną ponownie połączone. Sprawdź paletę lub opinie w oknie dialogowym, aby upewnić się, że wybrane elementy są edytowalne.
Korzystanie z palety Wersji
Zaznacz elementy do ponownego połączenia.
W palecie Wersji kliknij "Model główny", czyli miejsce, z którym chcesz połączyć elementy. Zielone oznaczenie wskazuje, że zaznaczone elementy należą obecnie do Opcji "Otwarte".
Kliknij Przywróć połączenie. Elementy należą teraz do modelu głównego.