Otevírání projektů po síti
Pokud soubor, který chcete otevřít, již v místní síti používá někdo jiný, aplikace vás na to upozorní a sdělí vám i jméno uživatele, tj. jméno definované v ovládacím panelu Nastavení sdílení (Mac) nebo Jméno uživatele (Windows).
Máte na výběr následující možnosti:
Pokud zvolíte otevření souboru jen pro čtení, můžete si jej prohlížet a modifikovat, ale můžete jej uložit jen pod jiným názvem nebo na jiné místo. Pokud zkusíte přepsat původní soubor, budete opět upozorněni na to, že soubor je používán a že jej nemůžete nahradit svým modifikovaným projektem.
Můžete také zvolit otevření souboru s plným přístupem. S touto volbou byste však měli zacházet velmi opatrně.
Existuje mnoho důvodů, proč aplikace sdělí, že soubor používá někdo jiný, ačkoli tomu tak ve skutečnosti není: