Porovnání verzí Teamwork projektů (před a po odeslání změn)

Využijte pracovní postupy porovnání modelu abyste zobrazili, co se po načtení změn v modelu změnilo.

V Teamwork prostředí jsou dva příkazy “Porovnat”:

Odeslat a načíst, pak porovnat

Odešlete a načtěte změny jako obvykle. Vznikne nová lokální verze projektu (po načtení): “Nový model”. Tento nový model je porovnán s předchozí verzí uloženou v cache paměti (před odesláním), tedy “Starý model”.

Načíst, pak porovnat

Jako v předchozím scénáři: Načtete změny ostatních, a vytvoříte tak nový lokální soubor (“Nový model”), který bude porovnán s vaší starou verzí projektu (“Starý model”).

Jediný rozdíl mezi těmito příkazy je, že první sdílí na BIMcloud i vaši vlastní práci, druhý příkaz ne.

Příklad použití

V tomto případě používají Teamwork ke spolupráci v Archicadu dva architekti. Architekt 1 provede změny a odešle je na server.

Architekt 2 chce vědět, co se změnilo.

  1. V menu Teamwork nebo v Teamwork paletce vybere příkaz Načíst, pak porovnat.

    ReceiveCompare.png
  2. Architekt 2 načte změny z BIMcloudu.
  3. Na pozadí bude spuštěno porovnání modelu. Na záložce Porovnání modelu bude vidět, že proces probíhá a po jeho dokončení se objeví zelená fajfka.
  4. Můžete otevřít okno Porovnání modelu. Na paletce je zobrazeno - po načtení změn z BIMcloudu - že došlo k porovnání nové verze (“Načtený model”) a předchozí verze (“Starý model”, ve stavu před načtením).

    OldReceived.png
  5. Výsledky si prohlédněte v okně Porovnání modelu.

    Na paletce Porovnání modelu můžete procházet změny modelu, které byly zaznamenány.

    Viz Porovnání modelu: Prohlížení změn.

  6. Pokud to bude třeba, můžete vytvářet Anotace.

    Viz Vytvoření anotace ze seznamu změn porovnání modelu.