Csapatmunka terv megnyitása és csatlakozás
Egy csapatmunka terv megnyitásához vagy csatlakozáshoz:
- A tervet már meg kellett osztani a BIMcloudon
- Önnek felhasználónak kell lennie a BIMcloudon
A részletekért lásd a BIMcloud felhasználói kézikönyvet.
- Az MEP Designer-nek ugyanannak a verziónak kell lennie, mint a megnyitandó vagy csatlakozó Csapatmunka tervnek.
Offline is meg tud nyitni egy olyan tervet, amelyhez korábban már csatlakozott. Azonban mivel kapcsolat nélkül nem tud szinkronizálni a szerverrel, nem lehet biztos benne, hogy a megnyitott helyi másolat naprakész.
A csapat minden tagjának ugyanazt az MEP Designer verziót kell használnia
Ha Csapatmunkában dolgozik, egyeztessen a BIM-rendszergazdával a frissítések és a frissítési előzetesek telepítésének koordinálása érdekében, ugyanis a Csapatmunka tervhez csatlakozó minden felhasználónak ugyanazt az MEP Designer-verziót kell használnia.
Előfordulhat, hogy valaki más nyitotta meg a megosztott Csapatmunka tervet az MEP Designer egy aktuálisabb verziójával. Ebben az esetben addig nem nyithatja meg a tervet, illetve nem csatlakozhat hozzá, amíg Ön is nem frissítette a programját.
Ebben az esetben a Megnyitás/csatlakozás párbeszédpanel felszólítja Önt a legújabb frissítés letöltésére.
Lásd még: Frissítések.
Nem régen módosított Csapatmunka terv megnyitása
Ha mostanában nyitotta meg a tervet ezen a számítógépen a jelenlegi felhasználónévvel, válasszon az alábbi műveletek közül:
Terv kiválasztása BIMcloudról
Alkalmazza az alábbiak egyikét:
- Az Indítás párbeszédpanelen kattintson a Csapatmunka lehetőségre

- Fájl > Megnyitás > Csapatmunka terv megnyitása/csatlakozás.
- Csapatmunka > Terv > Csapatmunka terv megnyitása/csatlakozás.
Jelöljön ki egy BIMcloudot, valamint egy felhasználót. Szükség esetén jelentkezzen be a BIMcloudba. Lásd Bejelentkezés BIMcloudba.
Terv kiválasztása
A Csapatmunka terv megnyitása/csatlakozás párbeszédpanelben:

- A kiválasztott szerverre vonatkozóan a bal oldali fastruktúrában láthatók azok a BIMcloudon található tervmappák és tervek, amelyekhez Önnek hozzáférése van.
- A fa és a mappák tartalmának aktualizálásához kattintson a Frissítés lehetőségre.
Az elemek megtekintéséhez szükséges engedélyek: - Egyszerűsített kezelés: Ön a mappában lévő egyik terv tagja
- Részletes kezelés: Elem megtekintése jogosultság a mappa vagy bármely abban lévő mappa/terv megtekintésére
- A párbeszédablakban minden tervnél látható annak állapota (függetlenül attól, hogy csatlakozott-e már hozzá), az utolsó módosítás időpontja, a terv mérete, illetve a BIMcloud Server neve, amelyen található.
- Ha a kijelölt BIMcloud offline, azaz „Kapcsolat nélküli”, a fastruktúrában csak azok a tervek láthatók, amelyekhez már korábban csatlakozott, és amelyek adatai így megtalálhatók a saját számítógépén. Az ilyen terveket megnyithatja, és folytathatja velük a munkát kapcsolat nélküli módban.
- A zárolt tervek mellett lakat szimbólum látható. Csak olvasható módban nyithatja meg.
Kattintson a Megnyitás gombra.
Ha még nem csatlakozott a tervhez, a „Megnyitás” gomb „Csatlakozás”-ra változik.
Úticsomag beolvasása
A Csapatmunka terv megnyitása párbeszédablak Úticsomag beolvasása gombja lehetővé teszi Úticsomag fájl (.twtravel) importálását. (Úticsomagot azért lehet létrehozni, hogy a Csapatmunka tervet és/vagy tervkönyvtárakat más helyekre lehessen szállítani.)
Lásd Úticsomag: A csapatmunka terv és könyvtárainak áthelyezése másik számítógépre.