Zdefiniowany zestaw kryteriów
Kilka funkcji wymaga określenia elementów według kryteriów. Kryteria te można skonfigurować ręcznie. Jednak w celu usprawnienia wyszukiwania elementów można użyć wbudowanych lub dostosowanych Zestawów kryteriów dla następujących funkcji:
Wbudowane zestawy kryteriów
W oknie Nazwa zestawu kryteriów możesz wybrać wbudowany Zestaw kryteriów:

- Wszystkie elementy
- Wszystkie elementy 2D
- Wszystkie elementy 3D
- Wszystkie elementy na odblokowanych i widocznych warstwach
- Odwrócone elementy
Zobacz Odwrócone elementy.
- Nieprawidłowe schody
Wbudowanych zestawów kryteriów nie można modyfikować.
Wspólne zestawy kryteriów (Teamwork) i Moje zestawy kryteriów są wyświetlane, jeżeli użytkownik zdefiniował i zachował własne zestawy kryteriów (zobacz poniżej).
Zdefiniuj i zapamiętaj własne Zestawy kryteriów
Aby zapamiętać zestaw kryteriów:
- Określ kryteria odpowiednio do potrzeb. Nazwą tego Zestawu kryteriów będzie teraz “Własny.”
- Obok pola Nazwy zestawu kryteriów, kliknij przycisk wyskakujący, aby otworzyć odpowiednie polecenia. Kliknij Zachowaj jako.

- W wyświetlonym oknie dialogowym, nadaj nazwę dla Zestawu kryteriów i kliknij Zachowaj.
W projektach Teamwork: Wybierz Wspólny zestaw kryteriów(aby udostępnić go wszystkim użytkownikom projektu) lub Mój zestaw kryteriów (jeśli nie chcesz uwspólniać zestawu).

Własne Zestawy kryteriów zostaną zachowane jako okno wyskakujące Zestawy kryteriów pod “Moje zestawy kryteriów.”

Za pomocą poleceń z wyskakującego okna możesz zarządzać własnymi Zestawami kryteriów: zmienić nazwę, usunąć, eksportować lub importować (jako pliki .xml).
Wspólne zestawy kryteriów w projekcie Teamwork
W Projekcie Teamwork: To utworzone zestawy kryteriów zapisane we Wspólnym zestawie kryteriów (zobacz powyżej). Te zestawy kryteriów stanowią część uwspólnionego projektu Teamwork.
Wspólne zestawy kryteriów można rezerwować za pomocą okna dialogowego Znajdź i zaznacz: kliknij Rezerwuj wspólne zestawy kryteriów w oknie Nazwa kryteriów. Jeśli Wspólne zestawy kryteriów są podkreślone, oznacza to, że nie zostały jeszcze przesłane na serwer.

Rezerwacja daje prawo Modyfikowania któregokolwiek z zachowanych Zestawów kryteriów wyłącznie użytkownikowi, który jej dokonał. Każdy użytkownik - niezależnie od statusu rezerwacji - jest natomiast uprawniony do tworzenia, użytkowania i zachowywania nowych Zestawów kryteriów.