Parametry transferu ustawień
W oknie dialogowym Parametry transferu ustawień (Edycja > Ustawienia elementu) można określić, które ustawienia zostaną nadane
Po lewej stronie okna dialogowego wymienione są wszystkie nazwane Zestawy transferu. Podczas transferu parametrów i stosowania Ulubionych można wybrać dowolny z tych zestawów.
Podczas stosowania Ulubionych, jeden z zestawów jest oznaczony jako domyślny.
Zobacz Ustaw jako domyślne dla Ulubionych.
Otwórz Parametry transferu ustawień
To okno dostępne jest poprzez menu:
- Edycja > Ustawienia elementu > Parametry transferu ustawień
- Wszystkie miejsca, z poziomu których można otworzyć zestawy transferu elementów
- Menu rozwijane Dodatkowych ustawień w Palecie ulubionych

- Z poziomu Ulubionego elementu kliknij przycisk Zastosuj (w interfejsie Ulubionych w Ustawieniach narzędzi)

- Jeśli nadajesz parametry za pomocą kursora strzykawki.
Zobacz Pobierz/Nadaj ustawienia.

Ustawienia, które zostaną uwzględnione podczas transferu parametrów
Sortuj listę według Narzędzia lub Ustawienia:

Zaznacz ustawienia lub grupy, które zostaną przeniesione podczas transferu elementów i po zastosowaniu Ulubionych. Ustawienia, które nie zostały tutaj wymienione są zawsze przenoszone.

Zarządzanie zestawami
Import / eksport
Za pomocą, znajdujących się w dolnej części okna dialogowego, przycisków Importuj/Eksportuj można przenieść jeden lub kilka Parametrów transferu ustawień z jednego projektu do innego, w formacie XML.

Nowa
Za pomocą znajdującego się na dole przycisku Nowa, określ nową pozycję Parametrów transferu ustawień.
Ustaw jako domyślne dla Ulubionych
Wybierz jeden z zestawów, który zostanie określony jako domyślny podczas stosowania Ulubionych: kliknij prawą kolumnę obok żądanego zestawu:

Zestaw ten zostanie użyty po zastosowaniu dowolnego Ulubionego elementu (kliknij dwukrotnie Ulubiony, a następnie wybierz przycisk Zastosuj). To ustawienie można zobaczyć po kliknięciu okna rozwijanego Zastosuj ustawienia transferu w interfejsie Ulubionych:

Domyślne Ulubione elementy są zapisane lokalnie, ponieważ stanowią ustawienie użytkownika.
Oczywiście, podczas stosowania Ulubionych można kliknąć inny dowolny zestaw figurujący w zestawieniu, aby nadać ten zestaw ustawień.
