Δημιουργία BIMx Hyper-Model από Εκδότη

Μπορεί να θέλετε να βελτιστοποιήσετε το μοντέλο Archicad πριν το αποθηκεύσετε σε διάταξη BIMx, ώστε να εξασφαλίσετε τη μέγιστη δυνατή απόδοση.

Δείτε: BIMx: Σημειώσεις για Δεδομένα Μοντέλου, Ρυθμίσεις 3D Μοντέλου και Υφές.

Βήμα 1: Δημιουργία Συνόλου Εκδότη

Χρησιμοποιήστε τη μέθοδο Οργανωτής του Εκδότη για να δημιουργήσετε το Σύνολο Εκδότη που θέλετε: συνθέστε τον συνδυασμό των απόψεων (συμπεριλαμβανομένης της διαδρομής κάμερας), των Πινακίδων ή των υποσυνόλων, και των 3D απόψεων που θέλετε να συμπεριληφθούν στο Hyper-model.

Δείτε επίσης: Εκδότης.

Μπορείτε να βελτιστοποιήσετε το περιεχόμενο της 3D άποψης για να καλύπτει συγκεκριμένες ανάγκες έκδοσης - για παράδειγμα, χρησιμοποιώντας Μερική Εμφάνιση Δομής, Συνδυασμούς Ριζόχαρτων ή Πλαίσιο Επιλογής για περιορισμό της άποψης ή των απόψεων που θέλετε.

Organizer.png 

Βήμα 2: Ορισμός Ιδιοτήτων Έκδοσης

Ανοίξτε τον διάλογο Ιδιότητες Έκδοσης.

OpenPublishingProperties.png 

Επιλέξτε τον τρόπο με τον οποίο θέλετε να δημοσιεύσετε το Υπερμοντέλο: είτε Φόρτωση είτε Αποθήκευση.

Φόρτωση BIMx Hyper-model

Επιλέξτε αυτή τη μέθοδο έκδοσης για να φορτώσετε το αρχείο στον Ιστότοπο Μετάδοσης BIMx Μοντέλου στο bimx.graphisoft.com.

PSPUpload.png 

Πατήστε Σύνδεση και εισάγετε το Graphisoft ID σας (GSID), εάν δεν είστε ήδη συνδεδεμένοι.

Εάν δεν έχετε ένα GSID, πατήστε Εγγραφή στο διάλογο που εμφανίζεται.

Φόρτωση σε: Επιλέξτε τη δική σας θέση αποθήκευσης ή της εταιρείας/γραφείου.

Σε αυτόν τον φάκελο: Επιλέξτε αν η φόρτωση θα γίνει στο Δημόσιο Τομέα ή σε έναν Προσωπικό Φάκελο. Εάν επιλέξετε τον Προσωπικό Φάκελο μπορείτε, προαιρετικά, να προστατεύσετε το αρχείο με κωδικό. Ο διαθέσιμος χώρος αποθήκευσης φαίνεται στα αριστερά.

Σημείωση: Η επιλογή Προσωπικός Φάκελος είναι διαθέσιμη μόνο στη θέση αποθήκευσης της εταιρείας σας, σε χρήστες που έχουν Σύμβαση Συντήρησης Λογισμικού (SSA) για το Archicad.

 Όνομα: Μετονομάστε προαιρετικά το αρχείο Hyper-model.

Αποθήκευση τοπικού αντιγράφου: Τσεκάρετε αυτό το κουτάκι και εισάγετε μία διαδρομή προορισμού του αρχείου, εάν θέλετε να αποθηκεύσετε ένα τοπικό αντίγραφο του Hyper-model, εκτός από την φόρτωσή του στον ιστότοπο Μετάδοσης BIMx Μοντέλου.

Δείτε επίσης Βήμα 3: Σύνολο Πληροφοριών και Βήμα 4: Χρήση Συντελεστή Αρχιτέκτονα (παρακάτω) για πληροφορίες περί αυτών των επιλογών.

Αποθήκευση BIMx Hyper-model

PublishSave.png 

Επιλέξτε ως μέθοδο έκδοσης την Αποθήκευση αρχείων

Επιλέξτε Δημιουργία μεμονωμένου αρχείου

Διαδρομή: Εισάγετε προορισμό

Επιλέξτε διάταξη BIMx Hyper-model

Βήμα 3: Σύνολο Πληροφοριών

Χρησιμοποιήστε το pop-up Σύνολο Πληροφοριών για να ορίσετε εκείνες τις πληροφορίες στοιχείου μοντέλου που θα είναι διαθέσιμες στους αναγνώστες του BIMx μοντέλου, σε μία κινητή συσκευή:

BIMxInfoPublisher.png 

Η επιλογή Ταξινόμηση και Ιδιότητες χρησιμοποιεί τα δεδομένα που ορίζονται για κάθε στοιχείο στο πάνελ Ταξινόμηση και Ιδιότητες του διαλόγου Ρυθμίσεων Στοιχείου.

Επιλέξτε Καμία εάν δεν θέλετε ο παραλήπτης να βλέπει τις πληροφορίες κανενός στοιχείου (π.χ., εάν ο παραλήπτης θα βλέπει μόνο ως ενιαίο σύνολο τη γεωμετρία του μοντέλου, χωρίς να είναι απαραίτητη καμία λεπτομέρεια των διαφόρων στοιχείων).

Επιλέξτε Πίνακα: Κάντε κλικ σε αυτό για να ανοίξετε ένα pop-up, όπου μπορείτε να επιλέξετε ένα ή περισσότερα από τα δικά σας Σχέδια Πίνακα Στοιχείου. Το BIMx μοντέλο θα χρησιμοποιήσει τα δεδομένα που ορίζονται στον επιλεγμένο πίνακα (ες).

Επειδή εδώ μπορείτε να επιλέγετε έναν ή περισσότερους Πίνακες, ίσως βρείτε χρήσιμο να διαιρέσετε τα εξαγόμενα ειδικά δεδομένα σε αρκετούς Πίνακες (για παράδειγμα, ανά τύπο στοιχείου). Αυτό επιταχύνει τις διαδικασίες ενημέρωσης και έκδοσης, και καθιστά ευκολότερη τη διαχείριση των δεδομένων.

 Η επιλογή IES-BX Αρχικός για εξαγωγή BIMx χρησιμοποιεί τα δεδομένα που έχουν οριστεί σε έναν Διαδραστικό Πίνακα Στοιχείου με το ίδιο όνομα. Αυτός ο πίνακας προσφέρεται στο προκαθορισμένο Υπόδειγμα Archicad (για τη διεθνή έκδοση), αλλά έχετε την ελευθερία να τροποποιήσετε το σχέδιο πίνακα όπως θέλετε, ή να διαλέξετε οποιονδήποτε άλλον πίνακα.

SelectSchedule.png 

Βήμα 4: Χρήση Συντελεστή Αρχιτέκτονα

Τσεκάρετε αυτό το κουτάκι για να εμφανίζονται πληροφορίες για τον σχεδιασμό της μελέτης όταν ανοίγει το Hyper-model σε μία εφαρμογή BIMx.

Πρέπει προηγουμένως να καθορίσετε αυτές πληροφορίες στο Archicad, στο Αρχείο > Πληροφορίες > Επιθεώρηση Μελέτης > Συντελεστής Αρχιτέκτονας στο BIMx.

Δείτε: Συντελεστής Αρχιτέκτονας στο BIMx.

Βήμα 5: Ορισμός Επιλογών Εξαγωγής BIMx

Στο Σύνολο Εκδότη: επιλέξτε μία διαδρομή Κάμερας (εάν υπάρχει) ή την 3D άποψη, και στη συνέχεια κάντε κλικ στο κουμπί Επιλογές.

BIMxOptionsPub.png 

Φόντο Μοντέλου

Επιλέξτε ένα φόντο για να χρησιμοποιηθεί κατά την εξερεύνηση του BIMx μοντέλου.

το «Ουρανός" είναι η προκαθορισμένη εικόνα Ουρανού του BIMx.

Όριο μεγέθους Υφής

Οι υφές των 3D μοντέλων μπορούν να προσφέρουν ελκυστικά οπτικά εφέ, αλλά επηρεάζουν επίσης το μέγεθος του μοντέλου και την ταχύτητα εξαγωγής.

Επαναφέρετε το προεπιλεγμένο όριο «Κανονικό" ανάλογα με τις ανάγκες σας:

το χαμηλότερο όριο μπορεί να επιταχύνει το χρόνο εξαγωγής και να περιορίσει το μέγεθος του μοντέλου

το υψηλότερο όριο μπορεί να οδηγήσει σε βελτιωμένες οπτικές λεπτομέρειες (αλλά μεγαλύτερο μέγεθος αρχείου).

Επιλογές Έκθεσης για Διαδρομή Κάμερας

Εάν επιλέξατε μία διαδρομή κάμερας από το Σύνολο Εκδότη: ορίστε τις επιλογές Έκθεσης.

SelectCameraPath.pngBIMxExportOptions_Camera.png 

Προσθήκη καμερών ως ξεχωριστά στοιχεία έκθεσης: Ένα Ξεχωριστό στοιχείο έκθεσης (ένα σ-άποψης εικόνας) θα δημιουργείται από κάθε κάμερα της τρέχουσας διαδρομής καμερών του Archicad

Δημιουργία μίας ταινίας για την έκθεση: Ένα μεμονωμένο στοιχείο έκθεσης (ταινία) θα δημιουργείται από την τρέχουσα διαδρομή καμερών του Archicad

Βήμα 4: Η Διαδικασία Έκδοσης

Στον Εκδότη, επιλέξτε το δικό σας Σύνολο Εκδότη και πατήστε Έκδοση.

PublishButton.png 

Εμφανίζεται ο διάλογος της διαδικασίας Έκδοσης:

PublishSaveProcess.png 

Εάν φορτώνετε το BIMx Hyper-model στον ιστότοπο Μετάδοσης BIMx Μοντέλου, εμφανίζεται και ο BIMx Uploader για να παρακολουθείτε την κατάσταση της φόρτωσης. Χρησιμοποιήστε αυτόν τον διάλογο για να σταματήσετε τη φόρτωση ή να ξεκινήσετε πάλι τη διαδικασία.

Κάντε κλικ στο Λεπτομέρειες για περισσότερες πληροφορίες.

Uploader.png