Αρχειοθετημένες Μελέτες

Έγγραφα αποθηκευμένα σαν Αρχειοθετήσεις, απομνημονεύουν μαζί με τη Μελέτη όλα τα Στοιχεία ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ (σε ένα Αρχείο Κλωβού Βιβλιοθήκης, με επέκταση .lcf) και τις ιδιότητες που περιείχαν και καθορίστηκαν. Η Αρχειοθέτηση είναι υποχρεωτική όταν θέλετε να συμπεριληφθούν όλα τα αρχεία που αναφέρονται από τα τοποθετημένα στοιχεία της Μελέτης.

Η διάταξη Αρχειοθέτησης ενδείκνυται στις περιπτώσεις:

Μεταφοράς μίας Μελέτης σε άλλον υπολογιστή

Αποθήκευσης μίας Μελέτης που ολοκληρώθηκε

Ο διάλογος Επιλογές Αρχειοθέτησης σας επιτρέπει να επιλέγετε πρόσθετα στοιχεία για το αρχείο Αρχειοθέτησης (δείτε παρακάτω).

Αποθήκευση Μελέτης σε διάταξη Αρχειοθέτησης

1.Χρησιμοποιήστε την εντολή Αρχείο > Αποθήκευση ως.

2.Στον διάλογο Αποθήκευση που εμφανίζεται, επιλέξτε Αρχειοθετημένη Solo Μελέτη AC (*.pla) από το pop-up Αποθήκευση ως.

3.Πατήστε το κουμπί Επιλογές για να πάτε στον διάλογο Επιλογές Αρχειοθέτησης:

ArchiveOptions.png 

με τις Εικόνες (Φόντο) (εάν είναι φορτωμένο στο Πάνελ Φόντο, στις Ρυθμίσεις Φωτορεαλισμού)

Χρησιμοποιήστε τα επόμενα τρία κουτάκια τσεκαρίσματος για να συμπεριλάβετε πρόσθετα φορτωμένα στοιχεία βιβλιοθήκης ως μέρος του αρχείου Αρχειοθέτησης (εκτός από τα στοιχεία βιβλιοθήκης που είναι τοποθετημένα στη μελέτη).

με Όλα τα Στοιχεία σε

Προσφιλή: Αποθήκευση όλων των στοιχείων βιβλιοθήκης που είναι ενταγμένα στα Προσφιλή της μελέτης (προς αποφυγή αγνοούμενων αντικειμένων όταν προσπαθείτε να χρησιμοποιήσετε Προσφιλή)

Τοπικές Βιβλιοθήκες: Αποθήκευση όλων των στοιχείων από όλες τις φορτωμένες Βιβλιοθήκες

με τις σχετικές Υφές

με τις Ιδιότητες των Φορτωμένων Βιβλιοθηκών

 Να συμπεριληφθούν Όλα τα σχέδια: Αυτό θα συμπεριλάβει όλα τα τοποθετημένα στις πινακίδες σχέδια, ακόμα και αυτά που ΔΕΝ έχουν τσεκαρισμένο το κουτάκι “Απομνημόνευση Σχεδίου στο αρχείο Μελέτης” του διαλόγου Ρυθμίσεις Σχεδίου.

 Διακοπή διαπλεκόμενων Διασυνδέσεων και Xrefs

Δείτε: Διαπλεκόμενα ΤΕΜΑΧΙΑ (Διαχειριστής ΤΕΜΑΧΙΟΥ Διασύνδεσης).

Συμπίεση αρχείου

Δείτε: Συμπίεση Αρχείου.

Δείτε το βίντεο

Σημαντικές Σημειώσεις για τις Αρχειοθετημένες Μελέτες:

Εάν κατά τη διαδικασία Αρχειοθέτησης κάποια Στοιχεία ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ της Μελέτης σας λείπουν, αυτά τα αγνοούμενα στοιχεία δεν θα συμπεριληφθούν ούτε στην Αρχειοθέτηση.

Όταν προσθέτετε ένα αρχείο .pla στον φάκελο Συνδεδεμένες Βιβλιοθήκες χρησιμοποιώντας τη Διαχείριση ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ, βεβαιωθείτε ότι προσθέτετε μόνο το αρχείο .pla, και όχι τον φάκελο που το περιέχει. Διαφορετικά τα στοιχεία που περιέχονται στο .pla δεν θα φορτωθούν.

Δείτε: Διαχείριση ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ.

Επειδή αποθηκεύεται μεγαλύτερος όγκος πληροφοριών, το μέγεθος του αρχείου Αρχειοθέτησης είναι μεγαλύτερο από το έγγραφο της αντίστοιχης Μελέτης.

Οι αρχειοθετήσεις αποθηκεύουν τις πληροφορίες γραμματοσειρών που χρησιμοποιούνται στη μελέτη, αλλά όχι και τις ίδιες τις γραμματοσειρές. Αυτό σημαίνει ότι αν θέλετε να δείτε τα κείμενα όπως εμφανίζονταν στο αρχικό περιβάλλον, θα πρέπει να φορτώσετε τις κατάλληλες γραμματοσειρές στο νέο περιβάλλον εργασίας.

Οι αρχειοθετήσεις δεν απομνημονεύουν τα Add-Ons. Επομένως, αν η μελέτη σας περιέχει στοιχεία που επηρεάζονται από Add-Ons, αυτά τα στοιχεία ίσως χάσουν κάποια χαρακτηριστικά ή συμπεριφορές, όταν αυτά τα Add-Ons δεν είναι παρόντα.

Άνοιγμα Αρχειοθετημένης Μελέτης

Κάντε μία από τις ακόλουθες ενέργειες:

Χρησιμοποιήστε το Αρχείο > Άνοιγμα > Άνοιγμα... για να αναζητήσετε μία αρχειοθετημένη (PLA) Μελέτη

Χρησιμοποιήστε τον διάλογο Εκκίνηση Archicad ή την Υποδοχή για να αναζητήσετε μία αρχειοθετημένη μελέτη

Εξ ορισμού, όταν ανοίγετε μία αρχειοθετημένη μελέτη, εμφανίζεται αυτός ο διάλογος:

OpenArchive.png 

Διαλέξτε μία από τις τρεις επιλογές.

Άνοιγμα Στοιχείων Βιβλιοθήκης κατευθείαν από την αρχειοθέτηση (ΕΞ ΟΡΙΣΜΟΥ): Τα στοιχεία Βιβλιοθήκης δεν θα αποσπαστούν από το αρχείο αρχειοθέτησης. Μπορείτε να τοποθετήσετε Αντικείμενα από το αρχείο Αρχειοθέτησης, αλλά δεν μπορείτε να επεξεργαστείτε τα ίδια τα στοιχεία βιβλιοθήκης (σε αντίθεση με τα στοιχεία ενός αρχείου .lcf). Έχει εφαρμογή και στα Σχέδια Λίστας που χρησιμοποιούνται στους Υπολογισμούς. Αυτή η μέθοδος εξοικονομεί χώρο στον δίσκο, αλλά περιορίζει τις δυνατότητες τροποποιήσεων.

Απόσπαση Στοιχείων σε έναν νέο Φάκελο: τα εξωτερικά Στοιχεία ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ που απαιτούνται για τη Μελέτη θα εξαχθούν από την αρχειοθέτηση και θα τοποθετηθούν σε έναν νέο φάκελο του οποίου το όνομα θα δοθεί από εσάς. Η λύση αυτή συστήνεται όταν θέλετε να εργαστείτε με τα αντικείμενα της Μελέτης. (Δεν μπορείτε να κάνετε απόσπαση των αντικειμένων στην Ενσωματωμένη Βιβλιοθήκη).

Επιλογή μίας Βιβλιοθήκης: αντί να εξάγετε τα αποθηκευμένα με τη Μελέτη στοιχεία ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ, μπορείτε να δείξετε ένα φάκελο που περιέχει τα απαιτούμενα στοιχεία. Αυτή η λύση προτείνεται αν θέλετε να ενημερώσετε τα Αντικείμενα της Μελέτης με τις τελευταίες τους εκδόσεις.

Για να παρακάμψετε τον διάλογο Άνοιγμα Αρχειοθέτησης, τσεκάρετε το Άνοιγμα Στοιχείων Βιβλιοθήκης κατευθείαν από την αρχειοθέτηση, από το pop-up Ρυθμίσεις του διαλόγου Εκκίνηση Archicad. Ως αποτέλεσμα, όταν ανοίγετε μία αρχειοθετημένη μελέτη από τον διάλογο Εκκίνηση Archicad, τα στοιχεία βιβλιοθήκης θα διαβάζονται αυτόματα κατά την εκκίνηση της μελέτης, χωρίς να χρειάζεται καμία εισαγωγή από τον χρήστη.

Για να δείτε πληροφορίες σχετικά με πιθανά θέματα που αφορούν την Βιβλιοθήκη, τσεκάρετε το κουτάκι ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΕΣ στο Κέντρο Δράσης (Αρχείο > Πληροφορίες > Κέντρο Δράσης)

Σχετικά Θέματα

Άνοιγμα Κληροδοτημένων ή Αρχειοθετημένων Μελετών: Διαχείριση Στοιχείων Βιβλιοθήκης

Κέντρο Δράσης