Csapatmunka tervadatok (nem elemek) lefoglalása

Lásd még: Csapatmunka lefoglalás áttekintése.

Minden, megfelelő hozzáféréssel rendelkező felhasználó készíthet új adatokat, és beküldheti azokat a szerverre. Ennek ellenére a megosztott tervadatok módosításához vagy törléséhez először le kell foglalnia az adott adattípust. Az attribútum/tervadat típus lefoglalása után a felhasználó módosíthatja/törölheti az adott adattípust.

Tervadat típusok lefoglalásához nyissa meg a megfelelő párbeszédpanelt, palettát vagy Navigátor térképet, majd nézze meg a Csapatmunka állapot információt a térkép alján.

A Navigátor elemei esetén a Lefoglalás parancsok a helyi menüben is elérhetők.

Ha az adat elérhető, a lefoglaláshoz kattintson a Lefoglalás parancsra.

ReserveLineTypes.png     ReserveLayout.png

Ha lefoglalta a párbeszédpanelt, az adott adattípus vagy attribútum az Ön munkaterületének mindaddig része marad, amíg fel nem szabadítja azt (még akkor is, ha a Mégse gombra kattint a párbeszédpanel bezárásához).

Amikor felszabadít egy adattípust, akkor az összes módosítást beküldi a szerverre, még úgy is, ha utána a Mégse gombbal lép ki a párbeszédablakból.