Usuń lokalne dane Teamwork
Za pomocą Menedżera danych lokalnych (Zespół > Projekt > Menedżer danych lokalnych) usuń lokalne kopie projektów Teamwork i bibliotek. To oznacza, oczywiście, że utracisz wszelkie zmiany, które nie zostały jeszcze wysłane na serwer.
Usunięcie danych lokalnych jest równoznaczne z opuszczeniem projektu, poza tym, że dokonane rezerwacje pozostaną. Jeśli będziesz chciał wznowić pracę nad projektem, musisz ponownie dołączyć do projektu, tym samym pobierając lokalną kopię projektu oraz jego bibliotek.
- Przejdź do Zespół > Projekt > Menedżer danych lokalnych
- Wybierz z listy Projekt lub Bibliotekę, którą chcesz usunąć.
- Kliknij przycisk Usuń znajdujący się w dolnej części okna dialogowego.
- Zaznaczony projekt lub biblioteka zostanie usunięty z Folderu danych lokalnych.Uwaga: Jeśli użytkownik będzie chciał usunąć dane lokalne projektu BIMcloud, który akurat jest w sieci, należy opuścić projekt zamiast usuwać lokalną kopię, ponieważ opuszczenie projektu spowoduje również zwolnienie rezerwacji.
W każdym razie, jeśli wolisz usunąć kopię lokalną, powinieneś również udostępnić rezerwacje.
