Zarządzaj lokalnymi danymi Teamwork
Mogło się zdarzyć, że dołączyłeś do projektów Teamwork, które już są nieaktywne; wtedy, musisz usunąć niepotrzebne dane lokalne, które zabierają miejsce w komputerze.
Funkcja Menedżer danych lokalnych (Zespół > Projekt > Menedżer danych lokalnych) przedstawia informacje, które mają za zadanie pomóc zarządzać lokalnymi danymi z projektów Teamwork, do których dołączyłeś.
Uzyskaj informacje na temat danych o lokalnym projekcie Teamwork/danych biblioteki
Zobacz status i właściwości danych lokalnych
Czym są dane lokalne?
Po dołączeniu do projektu Teamwork lub połączeniu rysunku z zewnętrznego projektu, na Twoim dysku twardym tworzone są kopie lokalne tego projektu oraz bibliotek.
Lokalne dane również zapisywane są w Folderze danych lokalnych, który domyślnie znajduje się w folderze Graphisoft, w danych użytkownika, na Twoim twardym dysku.
Wszystkie dane z projektów Teamwork, niezależnie od wersji projektu w jakiej zostały wykonane, zostają zapisane w tym jednym miejscu.
Zobacz także Zachowaj kopię lokalną projektu Teamwork.
Jeśli Opuścisz projekt Teamwork, lokalne dane dla projektu zostaną automatycznie usunięte. Problem niepotrzebnych danych pojawia się w przypadku projektów, do których cały czas jesteś dołączony.
Uzyskaj informacje na temat danych o lokalnym projekcie Teamwork/danych biblioteki
Aby zobaczyć status i ilość lokalnych danych Teamwork przechowywanych w Twoim komputerze, przejdź do okna dialogowego Menedżera danych lokalnych (Zespół > Projekt > Menedżer danych lokalnych).
W tym oknie dialogowym:
Zobacz status i właściwości danych lokalnych
Wszystkie projekty i biblioteki występują na liście wraz z elementami takimi jak:
- Status: Status lokalnych danych projektu lub biblioteki w odniesieniu do serwera, np. „Niewysłane zmiany” lub „Odłączony”.
- Położenie: Folder projektu/biblioteki na BIMcloudzie
- Ostatnio używany: Jest to data ostatniego otwarcia projektu.
W przypadku bibliotek, ta data pokazuje, kiedy biblioteka została ostatni raz pobrana na komputer użytkownika (zazwyczaj jest to ostatni raz, kiedy użytkownik otworzył projekt przy użyciu tej biblioteki).


Dla dowolnego zaznaczonego Projektu lub Biblioteki na liście, sprawdź zakładkę Właściwości, aby poznać informacje na temat: