Zabezpečení a integrita dat

(Volby > Pracovní prostředí > Zabezpečení a integrita dat)

Pomocí funkcí v dialogovém okně Zabezpečení a integrita dat (Volby > Pracovní prostředí > Zabezpečení a integrita dat) snížíte riziko ztráty dat a porušení souborů. Pokud elektrická síť trpí výpadky proudu nebo poklesy napětí nebo když je počítač náchylný k softwarovým konfliktům, je to zvlášť důležité.


DataWE.png

Ukládání souborů pro obnovu

Funkce Ukládání do souboru pro obnovu řídí několik voleb, které vás mají ochránit před ztrátou práce. Pokud jste nuceni z nějakého důvodu restartovat počítač, při příštím spuštění MEP Designeru se zobrazí dialogové okno, kde máte možnost pokračovat v přerušené práci.

Když je spuštěno Ukládání souboru pro obnovu, může se na obrazovce zobrazit kurzor ve tvaru buldozeru po dobu, kdy program ukládá změny v projektu od posledního ukládání (nebo ručního uložení). Ani u velkých projektů by ukládání souboru pro obnovu nemělo trvat déle než pár vteřin.

Volby Ukládání do souboru pro obnovu:

  • Maximálně bezpečné: Výchozí a doporučená možnost. Data se ukládají do souboru pro obnovu po každém kroku.
  • Bezpečné: Data se ukládají každých 5 minut.
  • Data se ukládají minimálně každých 20 minut.

Funkce ukládání souboru pro obnovu má tři omezení. Následující položky je třeba ukládat ručně:

  • Otevřené knihovní prvky
  • Dokončená fotozobrazení
  • Všechny typy seznamů

Když MEP Designer po havárii restartujete, program automaticky najde soubor pro obnovu a zeptá se vás, jestli ho chcete otevřít. Soubor obnovy je také dostupný k otevření v okně Spustit.

Složka pro data obnovy

Záložní dokumenty jsou uložené ve složce pro data obnovy na daném místě:

  • Použijte výchozí umístění nebo
  • vyberte umístění a vyhledejte příslušnou složku na svém počítači nebo v síti.

Změny nastavení složky dat pro obnovu se projeví až po restartu programu.

Limit kroků zpět

Nastaví limitní počet kroků, o které se lze vrátit funkcí zpět.

Viz také Zpět/Vrátit.

Vytvořit záložní kopii

Zaškrtnutím tohoto políčka vytvoříte záložní kopii dříve uložené verze práce s příponou “.bpn”.

Více o vytváření záloh sdíleného projektu naleznete také v tématu Teamwork.

Upozornění na odeslání v Teamworku

Pokud zaškrtnete toto pole, automaticky se zobrazí při práci v Teamworku připomínka, abyste odeslali své změny.

Můžete nastavit, jak často by se tato upozornění měla objevovat:

  • po určitém počtu akcí v projektu nebo
  • po určitém počtu minut

(která situace nastane dřív).

Viz Automatické upozornění na neodeslané změny.

Integrita dat

Určuje, zda se má kontrolovat stav modulů při každém exportu dokumentu (např. publikace).

  • Ignorovat moduly: Výběrem této volby ignorujete jakoukoliv modifikaci provedenou v připojených souborech. Při otevírání souborů obsahujících moduly je tato volba nejrychlejší.
  • Zkontrolovat moduly a požádat o potvrzení aktualizace: Při exportu projektu program vyhledá všechny připojené soubory a zkontroluje datum jejich poslední změny. Zobrazí se výzva, vyžadující potvrzení, zda chcete změny aktualizovat nebo ne. Toto je výchozí nastavení programu.
  • Zkontrolovat a aktualizovat moduly automaticky: Při exportu projektu program aktualizuje všechny moduly, které jsou připojené k upraveným souborům.

    Pokud by se v průběhu automatické aktualizace vyskytl nějaký problém, vyberte první volbu (Ignorovat moduly), otevřete soubor znovu a aktualizujte moduly ručně v okně Správce připojených modulů.

    Poznámka: Zde vybraná volba bude uchovaná v souboru předvoleb, ale nebude uložená s projektem.

Uvolnit vše (Teamwork)

Možnost uvolnit vše s předvolbou odeslat změny má vliv na to jestli MEP Designer automaticky uvolní všechny vaše rezervace, když zavřete Teamwork projekt volbou Odeslat.

Viz Zachování nebo uvolnění rezervací při Odeslat a uložit.

Automaticky zkontrolovat stav všech modulů ve Správci modulů

Pokud je jako výchozí nastavená tato volba, MEP Designer automaticky kontroluje stav všech modulů při každém otevření Správce připojených modulů. V projektech s velkým počtem modulů může tento proces chvíli trvat. V takovém případě tuto volbu vypněte.

Automatická rezervace prvků při úpravách

Poznámka: Není dostupné pro BIMcloud Basic.

Tato funkce Teamworku je ve výchozím nastavení zapnutá. Jakmile začnete pracovat s nějakým prvkem v Teamworku, bude tento prvek automaticky rezervován, pokud to bude možné.

Pokud budou automatické rezervace zpomalovat vaši práci, budete upozorněni, že je máte vypnout. Libovolné prvky můžete rezervovat tlačítkem Rezervovat v paletce Teamwork nebo v kontextové nabídce.

Teamwork zprávy

Tímto nastavením můžete určit počet uložených Teamwork zpráv. Aktivujte volbu Limit dokončených zpráv a zadaným číslem určete, kolik bude zachováno zpráv. Jakmile bude dosaženo limitu, budou starší zprávy odstraňovány.