Kijelöltek mentése modulként

  1. Válassza ki az elemeket az Alaprajzon. (Ha több szintről kíván elemeket kiválasztani, használja a Kijelölő eszköznél elérhető „több szint” lehetőséget. Lásd: Egy szint vagy Minden szint.)
  2. Nyissa meg az alábbi párbeszédpanelt a Fájl > Külső tartalom > Kijelöltek mentése modulként pontban:

    SaveModule.png
  3. Adjon meg vagy válasszon ki egy fájlnevet.
  4. Válassza a modul fájl (.mod) formátumot.
  5. Opcionálisan: Tetszés szerint jelölje be a Kijelölés lecserélése a kapcsolt modul fájlra opciót, ha azonnal cserélni kívánja a kijelölt elemeket a modul fájlra.
    Megjegyzés: Csapatmunkában a „Kijelölés megfordítása...” jelölőnégyzet NEM érhető el.
    • Jelölje be a Szerkesztett modul eltolásának és elforgatásának használata opciót, ha meg kívánja tartani az egyedi eltolási/tájolási beállításokat, amikor az eredeti modult újra cseréli. (Ennek a beállításnak akkor van jelentősége, ha a módosított modulhoz tartozó kapcsolatokat különböző elforgatási és eltolási értékekkel helyezte le.)
  6. Kattintson a Mentés gombra.

Megjegyzések:

  • Ha kijelölt, és a vágólapra kimásolt bizonyos elemeket, elmentheti a modult úgy, hogy az csak ezeket az elemeket tartalmazza. Válassza a Fájl > Mentés másként parancsokat, majd válassza ki a Modul fájl a Vágólapról fájlformátumot.
  • Ha a kijelölés olyan elemeket is tartalmaz, amelyek nem módosíthatók (mert pl. zárolva vannak, zárolt fólián helyezkednek el, vagy egy másik felhasználó lefoglalta azokat), figyelmeztető üzenet jelenik meg. Ekkor választhat, hogy létrehozza-e a modult csak a szerkeszthető elemekből vagy megszakítja a műveletet.
  • A kijelölt elemek PLN formátumban is menthetők. Lásd Kijelölés mentése PLN formátumban.