Tervek kiválasztása a verzióváltáshoz

A Graphisoft ID és a BIMcloud fiókkal történő bejelentkezés után a Teamwork Multiproject Migration Tool fő képernyőjén megjelenik az összes elérhető Csapatmunka terv.


Az eszköz fő képernyője néhány Csapatmunka tervvel, amely már ki van választva verzióváltásra

Tervek kiválasztása

Úgy választhat ki egy Csapatmunka tervet verzióváltásra, hogy rákattint vagy bejelöli a jelölőnégyzetét.

Az összes verzióváltásra alkalmas terv kiválasztásához kattintson a lista fejlécében található többszörös kijelölési jelölőnégyzetre.

A lista alatt megjelenik a kiválasztott tervek száma.

A tervek kiválasztása az észlelt Archicad telepítésektől és a célzott Archicad változattól függhet. Azok a tervek, amelyeken nem végezhető verzióváltás, szürkével jelennek meg, a jobb oldalukon egy ikonnal. Vigye a kurzort az ilyen tervek fölé az ok megtekintéséhez. Lehetséges okok:

  • A tervváltozat naprakész: Zöld szöveggel jelenik meg. A célzott Archicad változat megegyezik a terv változatával vagy annál alacsonyabb, így a verzióváltás szükségtelen.
  • Nem található kompatibilis Archicad: Piros szöveggel jelenik meg. Egyetlen Archicad telepítés sem felel meg a terv főverziójának és frissítéseinek. Pontosan egyező Archicad változat szükséges. Ha az eszköz nem észleli automatikusan az Archicad telepítését, nyissa meg a Célverzió választót, majd kattintson a Manuális keresés lehetőségre, és keresse meg a megfelelő Archicad futtatható fájlt tartalmazó mappát.
    Megjegyzés: Az Archicad 20 és 21 észlelése nem történik meg automatikusan; ezeket a telepítéseket manuálisan kell megkeresnie.

    A Célverzió legördülő listában válassza a Manuális keresés lehetőséget.
  • Nincs kapcsolat a tároló szerverrel, vagy hiányoznak a tervadatok: A Csapatmunka terv nem érhető el. Győződjön meg arról, hogy a BIMcloud Server fut, és a BIMcloud Manager képes csatlakozni hozzá.
  • Hiányzik a jogosultság a „Mappa tartalmának törlése/eltávolítása” művelethez: A Verzióváltás véglegesítése képernyőn egyes lehetőségek magukban foglalják az eredeti vagy a verzióváltott terv törlését. Ha nem rendelkezik ezzel a jogosultsággal (a tervre vagy annak szülőmappájára vonatkozóan), az eszköz végrehajtja a terv verzióváltását, de nem tudja törölni az eredeti vagy a verzióváltott változatot, így nem tudja visszaállítani a verzióváltási folyamatot – még akkor sem, ha ezt a lehetőséget választotta a Verzióváltás véglegesítése képernyőn.
  • Hiányzik a jogosultság „Részletek módosítása”, „Csapatmunka terv zárolása / feloldása” vagy „Tartalom módosítása” művelethez a szülőmappán: A szerepköre vagy az egyéni jogosultságai nem teszik lehetővé a Csapatmunka terv verzióváltását.

A szükséges jogosultságokat lásd: Előkészületek az alkalmazáshoz.

A tervlista szűrése

A Csapatmunka tervek listáját a következő funkciókkal szűrheti:

  • Keresés: Terveket kereshet név vagy szülőmappa szerint. Nyomja meg az Enter billentyűt a kereséshez. Több szó megadásához használjon szóközöket. Csak a pontos egyezések jelennek meg. A keresőkifejezések kombinálhatók.

  • Csak a verzióváltásra alkalmas tervek megjelenítése: Jelölje be az olyan tervek elrejtéséhez, amelyek nem választhatók ki verzióváltásra.
    A lista alatti Csak a verzióváltásra alkalmas tervek megjelenítése jelölőnégyzet elrejti azokat a terveket, amelyek bármilyen okból nem választhatók ki verzióváltásra.
  • Szűrés változat szerint: Kiválaszthat egy főverziót, hogy csak az adott változatból származó tervek jelenjenek meg. A szűrő törléséhez válassza a Minden verzió lehetőséget.
    A tervlista úgy szűrve, hogy csak egy adott főverzió jelenjen meg.

Az alkalmazás futása közben hozzáadott tervmódosítások és Archicad telepítések észlelése nem történik meg automatikusan. A módosítások szinkronizálásához kattintson a szűrők melletti Frissítés gombra.


A változatszűrő legördülő listája melletti Frissítés ikon gomb frissíti a Csapatmunka tervek listáját, és újból észleli az Archicad változatokat.