Zakończ migrację
Po zakończeniu migracji przejrzyj wyniki, a następnie kliknij Zakończ migrację.
Zmigrowane projekty będą teraz dostępne obok oryginalnych projektów na BIMcloud, ze zmienionymi nazwami zgodnie z preferencjami migracji.
W wyświetlonym oknie dialogowym: wybierz jedną z poniższych opcji w celu zakończenia migracj:
- Użyj zmigrowanych projektów: Zachowaj zmigrowane projekty.
- Zachowaj oryginalne projekty: Zarówno oryginalne, jak i zmigrowane projekty pozostaną na swoim miejscu.
- Usuń oryginalne projekty: Usuwa oryginalne projekty oraz ich kopie, uniemożliwiając przywrócenie. Używaj tylko wtedy, gdy przestrzeń dyskowa jest bardzo ograniczona.
- Przywróć oryginalne projekty: Usuwa zmigrowane projekty i przywraca oryginały.
Uwaga:
- Migracja odłącza wszystkich dołączonych użytkowników od projektu Teamwork. Opcja Przywróć oryginalne projekty nie powoduje ponownego dołączenia użytkowników. Użytkownicy, których to dotyczy, muszą zapisać niewysłane zmiany lokalnie przed ponownym dołączeniem.
- Usunięcie oryginalnych projektów lub ich przywrócenie wymaga dodatkowych operacji BIMcloud. Poczekaj, aż zostaną ukończone. Nie wyłączaj komputera ani nie zamykaj narzędzia w trakcie tego procesu.
Nieudane projekty
Wiele niepowodzeń dotyczących projektów może mieć jedną wspólną przyczynę. Aby zapobiec większości problemów, zobacz Przygotowania do zastosowania.
Aby dowiedzieć się, dlaczego migracja projektu nie powiodła się, kliknij przycisk Wróć do wyników, a następnie Pokaż konsolę, aby wyświetlić komunikaty o błędach.
Aby kontynuować w sytuacji, gdy wyniki obejmują jeden lub więcej nieudanych projektów, masz dwie opcje:
- Przywróć oryginalne projekty. Usuwa zmigrowane projekty i przywraca oryginały. Możesz kontynuować pracę w projektach Teamwork tak jak dotychczas, w ich oryginalnych (niezmigrowanych) wersjach.
- Użyj zmigrowanych projektów (oraz Zachowaj oryginalne projekty). Rozpocznij pracę z pomyślnie zmigrowanymi projektami. W przypadku projektów zakończonych niepowodzeniem uruchom ponownie Teamwork Multiproject Migration Tool i spróbuj zmigrować je ponownie.