Preferencje migracji

Aby otworzyć to okno dialogowe, kliknij Preferencje migracji na dole ekranu Wybierz projekty do migracji.


Główny ekran narzędzia z kilkoma projektami Teamwork już wybranymi do migracji

Ustawienia w tym miejscu dotyczą każdego projektu Teamwork migrowanego w danym procesie.


Okno dialogowe Preferencje migracji z ustawieniami domyślnymi. Oryginalny projekt Teamwork zostanie przemianowany po migracji.

Odblokuj oryginalne projekty

Zaleca się pozostawienie tego pola niezaznaczonego. Dzięki temu po migracji oryginalne projekty zostaną zablokowane, co zapewni, że współpracownicy będą korzystać ze zmigrowanych projektów zamiast z oryginałów.

Gdy ta opcja jest zaznaczona, oryginalne projekty pozostają dostępne, a zespół może kontynuować pracę nad nimi.

Migracja monolitycznych bibliotek

W przypadku projektów korzystających z monolitycznych bibliotek Archicada dla określonych wersji (na przykład „Biblioteka Archicad 26”): ta opcja zastępuje odniesienia do biblioteki dla określonej wersji odniesieniami do biblioteki Monolith Migration Library.

Uwaga:
  • Ta opcja nie przesyła samej biblioteki Monolith Migration Library. W rezultacie zaznaczenie tej opcji może spowodować brak elementów bibliotecznych.
  • Ta opcja nie wpływa na projekty korzystające z Bibliotek globalnych (pakiety biblioteczne)

Zachowaj alternatywne adresy BIMcloud

Uwaga: Nie dotyczy BIMcloud Software as a Service.

W przypadku projektów z zawartością zewnętrzną przesłaną za pośrednictwem alternatywnych adresów BIMcloud zaznaczenie tej opcji pozwoli zachować te odniesienia. W przypadku braku zaznaczenia odniesienia są zastępowane głównym adresem BIMcloud. Szczegółowe informacje na temat adresów BIMcloud można znaleźć w sekcji Połączenia serwera.

Zmień nazwę projektów

Wybierz prefiks (przed nazwą) lub sufiks (po nazwie), aby odróżnić oryginalne lub zmigrowane projekty. Podgląd przedstawia oczekiwany wynik.